Nagy könyvtár

Go down

Nagy könyvtár

Témanyitás by Nilela on Vas. Jan. 28, 2018 3:36 pmA Nagy könyvtárnak párja nincs e földön: a leghatalmasabb könyvgyűjteménnyel bír az egész világon. Minden valaha megjelent, kiadott, papírra vetett könyv szerepel az adatbázisában. Nem csak a külváros lakói, hanem szerte más vidékekről is a csodájára járnak.
avatar
Nilela
Admin

Hozzászólások száma : 73
Join date : 2018. Jan. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Nagy könyvtár

Témanyitás by Brielle on Szer. Okt. 31, 2018 9:19 pm

Ahogy a címhez közeledtek, Brielle észrevette, hogy Sophie egyre idegesebb. Egyébként is nyugtalanul viselkedett, az irodába, mint egy eszelős rontott be. Nem nagyon beszélgettek útközben, bár Brielle úgy érezte, kellene. Számtalan gondolat cikázott a fejében; vajon mit keresett ott Tatiana? Tényleg Sophie vágta le a karját és idáig hazudott volna neki?! Hogy került az egész közepébe Seth és mi a francért kéne Tatiananak?
-Sophie... ömm.. tényleg... ööömm.. tudod... Te vágtad le... a karját? -dünnyögte az orra alatt Brielle. Kérdően nézett a barátnőjére, reménykedve várta, hogy a válasz "nem" lesz.
-Igen. -válaszol rendületlenül, szinte a megbánás legkisebb jelét sem mutatva. Brielle agyában most még több kérdés cikázik a "de hogyaan?"-tól elkezdve a "hogy a francba tudtál nekem idáig hazudni?"-ig. De úgy döntött most egyiket sem teszi fel, inkább csak duzzogva keresztbe fonta a karjait.
-Mi a f... -háborgott fel Sophie.
-Ezt nem hiszem el. -csapott a combjára Brielle. Elképedve bámulták a Könyvtár ajtaján csüngő hatalmas betűket. -A könyvtárat adta meg címnek? Ez a nő... Menjünk be, hátha esetleg látták itt valaha, vagy ilyesmi...
Sophie dühösen fújtatott, mint egy felszarvazott bika. Halkan káromkodott valamit, de Brielle szó nélkül inkább a bejárat felé vette az irányt. Zárva volt.
avatar
Brielle

Hozzászólások száma : 131
Join date : 2018. Jan. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Nagy könyvtár

Témanyitás by Sophia on Vas. Nov. 04, 2018 4:20 pm

Szégyenérzet fogott el, amikor Brielle rákérdezett az esetre. Az az igazság, hogy nagyon rossz paszban voltam akkoriban. Akkor tudtam meg, hogy össze kell házasodnom Seth-tel. Belegondolva, hogy ha akkor tisztázom magamban az érzéseimet, és hogy nem fogom elveszíteni a Seth barátságát a házasság által, sosem keveredek a küzdőtérre. És akkor most Seth is biztonságban lenne, gondolta. Rosszul éreztem magam ezek miatt, de nem értem rá szomorkodni, most nem.
- Francba - motyogtam a könyvtár feliratára meredve, mintha azt várnám, hogy átváltozzon az írás "Tatiana lakhely"-ére. Ez persze nevetségesen szürreális volt. - Csalinak adta meg ezt a címet. - gondolkodtam hangosan. Felnéztem a magas épületre, végig az ablakokon, és ugyanazt a függönyt láttam mindenhol: fehér csipkefüggönyt. Körbejártam az épületet, keresve valamit, nem tudtam hogy mit, amíg meg nem láttam egy sötétítő függönyös ablakot. Brielle is jött és megnézte az ablakot, és kiszúrta amit én. 
 - Sehol nincs másmilyen függöny. Hogy lehet ez egy ekkora könyvtárban? - Erre nem feleltem, kerestem a szememmel egy másik bejáratot.  - Komolyan azt hiszed, hogy az az ő szobája?
- Egy próbát megér, nemde?
Brie nagy mozdulatokkal bólogatott és mosolygás szerűen elhúzta  a száját, de a szeme meg se rezdült. 
Körbejártuk a könyvtárat, pár arra járó embernek már kezdtünk gyanús lenni, hogy méregetjük az épületet, de más bejárat nem volt. Amikor megint előre mentünk, akkor láttuk, hogy a ZÁRVA tábla eltűnt. Brielle-el hálásan egymásra néztünk. Bementünk a nagy kovácsoltvassal díszített faajtón, és beléptünk a hatalmas és tágas könytárba. Annyi könyv sorakooózott annyi szekrény polcán, hogy ha az ember egy hetet van itt sem tudja megszámolni, és biztos voltam benne hogy el is lehet itt tévedni. Nem lesz könnyű dolgunk.
avatar
Sophia

Hozzászólások száma : 72
Join date : 2018. Jan. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Nagy könyvtár

Témanyitás by Brielle on Csüt. Nov. 08, 2018 6:52 pm

Ahogy beléptek az ajtón, Briellet rögtön megcsapta az a jellegzetes dohos papír és por szag. Nem takaríthatnak itt sűrűn. Szokatlan nagy volt a csend, noha néhány kósza lélek keringett a könyvtár eldugottabb sarkaiban, lapozgatták az ősrégi könyveket. Brielle és Sophie lélegzetvisszafojtva lépkedtek a recsegő padlón, amitől minden szem rájuk szegeződött. A pult mögött egy kontyos, szemüveges, tipikusan könyvtáros-néninek kinéző hölgy írkált valamit. Hirtelen rájuk pillantott, lecsúsztatta a szemüvegét és hűvösen végigmérte a két lányt.
-Maguk nem könyvet keresnek. -jelentette ki ellentmondást nem tűrő hangon.
-Valóban nem. -válaszolta Sophie, hasonló határozottsággal. A két nő egy pillanatig farkasszemet nézett, majd a könyvtárosnő a könyvtár jobb felső sarkába meredt.
-A könyvek mindig további könyvekről beszélnek, és minden történet egyszer már elmesélt történetet mesél el.
Sophie és Brielle csak nagyokat pislogtak, nem igazán értették miről beszél a hölgy. Brielle már a száját nyitotta volna, de a könyvtárosnő hirtelen pillangókká változott, a pillangók pedig hihetetlen gyorsasággal elrepültek a látókörükből.
-Húha. Ezt nekem is meg kéne tanulnom. -sóvárgott Brielle. -Szerintem arra menjünk. -a könyvtár jobb felső sarka felé biccentett.
avatar
Brielle

Hozzászólások száma : 131
Join date : 2018. Jan. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Nagy könyvtár

Témanyitás by Sophia on Szomb. Nov. 10, 2018 10:29 pm

Még sosem látott senkit állattá válni, de hallott olyan esetekről, hogy valaki egyszer csak farkas lett és néha vissza tudott változni. De ilyet még csak nem is hallott. 
Viszont amit mondott.. mintha megcsapta volna a fejét az a sürgető, nyilvánvaló felismerés. Először ismerősen csengett, de most, hogy jobban belegondolt, hiába hallhatta vagy olvashatta bárhol, visszaidézni nem tudná. Két lépcsőt másztak meg és egy hosszú folyosón siettek végig, mire végre megérkeztek oda, ahova a könyvtárosnő mutatott. Több száz könyv tárult eléjük.
 - És most mihez kezdjünk? - kérdezte Brielle.
 - Fogalmam sincs, de valahogy az az érzésem, hogy nem egy vékony könyvben lesz a válasz. Nagyon ismerős ez a mondat - néz Brielle-re.
 - Akkor nem csak én vagyok így vele. 
 - Szerencsés! Ez megkönnyíti a keresést.
 Nem könnyítette meg. Magukhoz vettek a szekrényről minden ismerős vagy esélyesnek ígérkező könyvet, és órákig olvasgatták őket. 
Sophia megadón hátradőlt a székében és az előtte ülő lányra pillantott, aki a válla fölött merengett. Nem, nézett valamit, a polcot amit kipakoltak, aminek tartalma ott hevert előttük két kupacban: az átnézettek és amik még erre várnak. Sajnos ez utóbbi volt a nagyobb. Megfordult, és már értette min mereng Brielle. Egy apró, narancssárga pillangó szállt egy könyvre azon kevesek közül a legvastagabbra, amit otthagytak. Felpattantak és a könyvhöz siettek, amiről elpárolgott a pillangó, elveszett a könyv-rengetegben. Brielle levette a polcról és egyből beugrott Sophiának, melyik könyv is ez. Kinyitotta, a közepe kivágva, egy kulcs pedig leragasztva a lyukban hevert. Kiszedte és alaposan megnézte: két szám állt rajta.
- 55, 30 - olvasta fel őket. - Ez mit akar jelenteni? 
Felnézett, körbe az egész folyosón, számokat keresett. Meg is találta: a könyvesszekrények számozását.
- Mi a tizesnél szekrénynél vagyunk. Akkor ezen a folyosón lesz a 55ös is. - jelentette be. Brielle alaposan megfigyelte a könyvet.
 - Ebben a könyvben van egy szám. 80as. És a szekrény középső polca körül vettük le. 
Lehajolt a legalsó polcoz és a könyvön 204es szám volt.
 - Föntről le növekszik. - mondta Sophia a már félig futó Brielle-nek. 
Elértek az 55öshöz. Levették a legmagasabban lévő könyvet, amit csak le tudtak szedni lábujhegyen állva, és az volt a 47es. 
 - Tarts bakot kérlek - kérte Sophia. Tudta, Brielle egy kézzel is elbírná, és csak fél pillanatra volt szükség az erejére, amíg gyorsan megnézte a 17tel előbbi könyvet és leugrott vele Brie markából. Kinyitotta, de semmi. Lapozgatta, de semmi nem volt benne. Brielle zavart tekintetét látva elkeseredett.
- Most mit csinálunk? 
- Lehet hogy mégse a 30as.
- De igen, ide bele van írva!
 - Talán kettő van belőle, nézd meg újra.
- Rendben, sóhajtotta Sophia, az kétségbeesés környékezte. Ám amikor vissza akarta tenni a könyvet, meglátta szemben vele amit a könyv rejthetett a könyvespolc hátuljában. Egy kulcslyuk.
 - Uramisten - suttogta. - Brie, kérem a kulcsot! 
A zárba dugta, elforgatta, és az hangtalanul elmozdult. Miuután Sophia lemászott, együtt tolták be a szekrényt, majd tolták vissza maguk után. Brielle nevetve ment az ablakhoz, megrázva a sötétítő függönyt. Sophia is mosolygott: ezt szúrták ki lentről pár órával ezelőtt.
avatar
Sophia

Hozzászólások száma : 72
Join date : 2018. Jan. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Nagy könyvtár

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.