Belvárosi Főutca

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

Belvárosi Főutca

Témanyitás by Nilela on Vas. Jan. 28, 2018 1:45 pm

First topic message reminder :A Belváros főutcája rengeteg izgalmat rejt az arra járóknak: betérhetnek a város éttermeibe, szórakozóhelyeire vagy megcsodálhatják milyen csodálatos az éjjel kivilágított városban kószálni. Éjjel viszont ajánlatos elkerülni a sötét sikátorokat és aluljárókat.
Nilela
Nilela
Admin

Hozzászólások száma : 74
Join date : 2018. Jan. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down


Re: Belvárosi Főutca

Témanyitás by Natsil on Vas. Feb. 04, 2018 12:54 pm

A folyosó hihetetlenül hosszú volt, ha nem láttam volna, el se hiszem. A végén nem. Volt. Semmi.
– Ez normális, Gerard? Nem kéne lennie itt valaminek? – kérdezem.
– Csigavér, itt valahol lennie kell egy téglának, ami… – nem fejezte be, de arra kért, csináljak sok fényt. Hátrébb léptem és egy tűzkört idomítottam, hogy megvilágítsa az egész falat és a fél folyosót. – Itt van! – mondja Gerard néhány perc múlva.
Kihúzza a téglát, és láthatóan nagyon örül magának, én viszont, és azt hiszem Reyes is, meglepődünk.
– És most? – mondom nagyjából fél perc múlva.
– Ezen a falon túl egy csapda volt. Ami az, hogy ha megpróbáltuk volna erőszakkal átmenni a falon, ránk omlott volna ez az egész – Mosolyogva a falra nézett, mintha ő építette volna. – Remek találmány..
– Háát ez szuper. Most már erőszakkal átmehetünk a falon?
– Dehogy. Téglánként ki kellene szednünk. És vissza is kéne raknunk, ha azt akarjuk hogy ne találjanak ránk. Még jó hogy hárman vagyunk, hamarabb végzünk.
– Gerard, ezt nem csinálhatjuk, napokba telne.
– Na jó, akkor.. és ha finoman kiütnénk őket? – kérdezi Rey.
– Megpróbálhatjuk, nem rossz ötlet.
Oldalról a téglákat könnyű volt kiszedni, aztán nehéz lett. Fél órája csináltuk de már majdnem végeztünk.
Natsil
Natsil

Hozzászólások száma : 32
Join date : 2018. Feb. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Belvárosi Főutca

Témanyitás by Reyes on Vas. Feb. 04, 2018 12:54 pm

A folyosó teljesen üresnek látszott, mégis éreztem, hogy van mozgás a közelben. Gerard elkezdte kioperálni a téglákat a helyéről, én pedig a fejemet fogtam. Az egész művelet több mint fél órába telt, a végére már inkább dolgozó kőműveseknek éreztük magunkat, mint azoknak akik Natsil húgát akarják kiszabadítani. Már jojózott a szemem a sok téglától, amikor végre átjutottunk a nyamvadt falon. A kőhalomra pillantottam, amit magunk mögött hagytunk. Nem valószínű, hogy sokáig titokban marad a jelenlétünk.
Egy újabb folyosó tárult elénk, itt már fáklyák égtek a falon. Magas kőoszlopok tartották a föld alatti börtönt, a folyosó végén pedig egy újabb ajtó várt ránk. Beszéd hallatszott mögűle, a belső érzékeim riadót fújtak.
-Valakik közelednek. -súgtam a többieknek. -Rejtőzzünk el!
Mindannyian egy-egy oszlop mögé bújtunk, ami szerencsére elég nagy és sötét helyet biztosított a bujkáláshoz és a leskelődéshez is. Hangos nyikorgással kitárult az ajtó és két férfi lépett be rajta. A beszélgetésből arra következtettem, hogy őrök lehetnek. Lassú léptekkel sétáltak, egy-egy fegyver csüngött az oldalukon. Natsillal szinte egyszerre pillantottunk ki, farkasszemet nézve. Tudtam, hogy ugyanarra gondolunk. Amikor elhaladtak mellettünk az őrök, pár erősebb ütéssel leterítettük őket.
-A fegyvereket vegyétek magatokhoz. -szóltam kissé önelégülten. -Nekem vannak eszközeim.
Oldalra vonszoltuk az ájult (vagy halott?) testeket és tovább poroszkáltunk. Lassan bekukucskáltunk az ajtó apró ablakán, ahol további őröket pillantottunk meg és cellákat. Felszámozva.
-Bingó. -suttogtam, talán kissé hangosabban, mint szerettem volna. -Kell egy terv. Egy jó terv. -néztem Natsilra és Gerardra reménykedve.
Reyes
Reyes

Hozzászólások száma : 33
Join date : 2018. Jan. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Belvárosi Főutca

Témanyitás by Natsil on Vas. Feb. 04, 2018 3:54 pm

- Próbáljunk meg minél halkabban lenni, én fedezem hátulról Gerardot amíg, kinyitja a zárakat. - Kérdő pillantásokat kapok a többesszám miatt. - Nem hagyhatunk itt senkit. Gerard azt  mondta, ezen a részen mindenki idomár, akit elfogtak. Ki kell őket hoznunk. Nem hagyok itt senkit.
 Végül bólintanak, és neki lendülünk; Reyes utat tör, úgy hullanak utána az emberek, mint a legyek, én segítek neki, hogy egyik őr se keljen fele egyhamar, Gerard pedig nekilát az első zárnak. 
 Mire végzek és úgy döntök, Reyes boldogul onnan, Gerard a második ajtónál van.
 - Mindenkit kiviszünk - mondja Gerard hangosan, mire a cellában lévők örvendő hangot adnak. bekukkantok a cellákba - pontosabban csak az ötösbe. Üres. 
 Elkezdek káromkodni, mondom, ami csak jól esik. Gerard odafut mellém és benéz. 
 - Mi? - mormogja maga elé. Hamarosan kinyitja a cella ajtaját. - Molly - szólongatja, aztán az árnyékból előtűnik egy lány. Gerard nyakába ugrik, vörös haja olyannyira hosszú, mint anyénké volt mindig. Magas, de nem annyira, vékony, nagyon lefogyhatott az ittléte alatt. Megfogja Gerard arcát, ránevet. Annyira hasonlít kis kori önmagára. Gyönyörű lett. 
 Rám néz, csak néz és lassan felfogja ki vagyok. Könnyek szelik az arcát, aztán az én nyakamba is beleugrik.
 - El sem hiszem hogy itt vagy. Attól féltem.. - Attól félt, meghaltunk. Szorosan átölelem, és soha többé nem akarom elengedni. - Nagyon hiányoztál.
 - Te is nekem. - bekönnyeztem.
 Elkapja a fejét, sírástól vörös szeme tágra nyílik.
 -  A szüleink?
 - Majd mindent elmondok, de most ki kell jutnunk innen.
 Amikor kilépünk a cellából, és Molly észreveszi Reyes-t. Azonnal hátrálni kezd.
 - Ez ki? - Őszinte félelmet láttam az arcán.
 - Ő Reyes, én hoztam. Egy kedves barátom férje. Ex angyal.
 - Olyan van? - hitetlenkedik a húgom, de láthatóan elfogadja. - Molly - nyújtja a kezét neki. Amikor rájuk nézek, és alaposabban szemügyre veszem Reyest, rájövök hogy tényleg elég ijesztően néz ki: a pólója elszakadt és vörös csík ékteleníti, vér borítja, kezében még a fegyvere, szárnyai felemelve és kissé nyitva. 
 Gerardnak már csak pár cella van, Reyes őrködik, Molly pedig nyugtat mindenkit, elmondja újra és újra, hogy ki fogunk jutni.
Natsil
Natsil

Hozzászólások száma : 32
Join date : 2018. Feb. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Belvárosi Főutca

Témanyitás by Reyes on Csüt. Márc. 01, 2018 7:16 pm

Csendesen figyelem a családi idillt. Natsil egész lénye teljesen megváltozik, amikor a húgával beszélget. Egy dobócsillagot forgatva az ujjaim között várakozok, és mormogok magamban. Nem is értem, hogy miért gondoltam, hogy nem fogjuk kiszabadítani az összes szerencsétlent innen...
Molly magas, vékony teremtés, csillogó szemekkel és hosszú, vörös lobonccal. El sem hinném, hogy Natsil húga, ha nem látnám őket, így egymás mellett ácsorogni. Amikor észrevesz, lelohad a mosoly az arcáról. Végül megadóan felém nyújtja az apró kezét, ami szinte eltűnik az enyémben. Kicsit sértve éreztem magam, azok után, hogy átverekedtem magam az egész börtönön, csak annyit kapok, hogy "Ez ki?".
Tovább durcáztam volna, ha hirtelen nem töri be az ajtót legalább hat fegyveres őr. Tüzet nyitottak ránk, Gerard egy cellába menekült, Natsil és a húga pedig egy oszlop mögött húzódtak meg. Az első sorozatot sikerült a falhoz simulva kikerülnöm, a második elől viszont nem volt menekvés. Elhajítottam a két dobócsillagot a kezemből, ami rögtön földre terített két férfit. Amilyen gyorsan csak tudtam, előrántottam a két szablyámat és szinte egyedül lekaszaboltam mindenkit. Már évek óta szemrebbenés nélkül tudok életeket elvenni, csak az utóbbi időben mindig megjelenik előttem Nilela arca. Szerinte minden élet szent. Neki pedig nem tudok fájdalmat okozni.
Natsil kikukucskált az oszlop mögül, láttam az arcán az aggodalmat. Lihegve megpörgettem az egyik szablyám, élével felé mutatva, majd ironikusan megszólaltam:
-Köszi a segítséget srácok!
Reyes
Reyes

Hozzászólások száma : 33
Join date : 2018. Jan. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Belvárosi Főutca

Témanyitás by Natsil on Vas. Márc. 11, 2018 10:27 am

Reyes magánprodukciója rádöbbentett, hogy ideje nagyon gyorsan elhúzni innen. Gerard ment elöl, a húgom utána, Reyes kísérte a tömeget, én sereghajtó voltam. Már majdnem kiértünk, amikor hangokat hallottam.
- Húzzatok bele! - kiáltottam előre, és meglepődtem, amikor a sor tényleg gyorsabban haladt. Amikor kiértünk a csapóajtón, megálltam a szökőkútban, a lábammal kitámasztottam az ajtót, és amint ledobtam egy füstbombát és egy gránátot, elvettem a lábam és szaladni kezdtem a többiekhez, akik két épület takarásában álltak minden kíváncsi szempár elől. Hatalmas robbanás hang jött mögülem, a kora reggelre dolgozni járók figyelmét felkeltette, de ők csak egy fekete alakot láthattak, aki eltűnik a házak közt.
Mindenkinek adtunk pénzt és lefürödve tiszta ruhába bújtattuk őket. Reyes elmondta nekik, hogy az állomás fele ne menjenek, menjenek inkább északnak, ott lesz a vidék, ott biztonságban élhetnek. Könnyek közt mondtak köszönetet neki, és én is ezzel tartoztam neki.
- Kösz, Rey - paskoltam meg a vállát, és mosolyogtam volna, de nem esett volna jól, nem szoktam. Helyette csak ránéztem, és és a vigyorából tudtam, hogy tudja mire gondolok. - Nélküled nem sikerült volna.
Natsil
Natsil

Hozzászólások száma : 32
Join date : 2018. Feb. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Belvárosi Főutca

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.