Száműzött vagy? Kitaszított az élet? Még az anyád sem szeret, nem, hogy az adminok? Fogjunk össze és játsszunk együtt!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Földalatti könyvtár

Go down 
SzerzőÜzenet
Nilela
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 67
Join date : 2018. Jan. 27.

TémanyitásTárgy: Földalatti könyvtár   Vas. Jan. 28, 2018 4:42 pm


Több száz évvel ezelőtt egy titkos szerzetesrend tagjai építtettek egy kis könyvtárat, titkos vallásuk könyvei rejtekhelyeként. A szertartásokon először állatokat, majd embereket áldoztak fel felsőbb hatalmaknak. Az Istenek azonban megharagudtak rájuk, a Pokolba taszították a szerzetesrend tagjait, a könyvtárat pedig elsüllyesztették a föld alá: csak a kupolájának egy része van a felszínen. Ma, hogyha arra járnál, csak egy üres könyvtárat találnál, tele szentségtelen könyvekkel, melyeket már belepett a sűrű növényzet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seth

avatar

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2018. Jan. 28.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Szer. Márc. 07, 2018 5:39 pm

Utunk a Földalatti Könyvtárhoz pont olyan volt, mint az eddigi történések: zavaros. Nem akartam újra vonatra szállni az őrült bigével meg a zombik főnökével, úgyhogy egész egyszerűen idehajóztunk. Ez egyiküknek sem tudott túl sok újat mondani, a legénység pedig már megszokta, hogy nem kérdez. Nálunk furább szerzetekkel is találkoznak nap mint nap.
A kikötőből egyenesen az erdő felé vettük az utat. A fák egyre sűrűsödtek, a nap pedig kezdett lebukni a messzi lombkorona mögött és csak fáradtan világította meg az ösvényt amin sétáltunk. Amikor a távolban megláttam egy a földből kikandikáló kupolát, tudtam, hogy jó helyen járunk. Az oldalsó üvegek már rég betörtek, az alattunk fekvő helyiségből pedig dohos szag áradt.
-És lám, megjöttünk! -jelentettem be vidáman. Reménykedem, hogy nekem nem kell oda lemennem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Maggie

avatar

Hozzászólások száma : 18
Join date : 2018. Feb. 02.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Szer. Márc. 07, 2018 7:42 pm

Ki gondolta volna, hogy nem sikerül megszöknöm ezektől. Talán sikerült volna, ha Sakarx nem fogja szint végig a csuklómat, félelmetes. A kezei hidegek és szint élettelennek éreztem, még is elég erős volt. Ő is eléggé legyengült, így kicsit pihenhettem. Egy hajóra szálltunk, amin végig úgy aludtam, mint a bunda. A hajó utunk egyenesen Vidékre hozott minket. Seth úgy vezetett minket a könyvtárhoz, mintha mindennap ide járna, de érezni lehetett rajta, hogy nem igazán szívesen jön ide. Viszont, amikor a könyvtár kapujához, furcsa érzés fogott el, mintha én már jártam volna itt, de hisz az lehetetlen, vagy nem? Fene se tudja. Elég kellemetlenül éreztem magam és az a dohos szag, ami áradt onnan, eléggé kaparni kezdte a torkomat, így elkezdtem köhögni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sakarx

avatar

Hozzászólások száma : 18
Join date : 2018. Feb. 22.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Szer. Márc. 07, 2018 8:41 pm

Ahogy közeledtünk kezdtem érezni az ott lapuló könyvek erejét, óriási hatalma van az itt lapuló könyveknek. Mikor a kupola betörött ablakához értünk a többiek felé fordultam. "Hát el jött az ideje, hogy valóban bemutatkozzak."-mondtam nyugodt hangon. Lassan levettem csuklyámat, ahogy a nap kósza sugarai megvilágították csupasz fejem, ritkás fehér hajamat fújni kezdte a szellő, ezen át látni lehetett foszladozó fejbőröm. Jobb kezemmel ráfogtam maszkomra majd leemeltem arcomról. Mint ha egy virág hullajtaná szirmait szállt el és lett semmivé arcom azon része mit illúzió keltett ezelőtt, mindössze az alsó ajkaim és néhol rothadó hús maradt fejemen. Egyik szemgödröm üres volt míg a másikban egy férges csonk. Lehúztam kesztyűim is mik alól pár csont és pár rothadó hússal fűszerezett ujj bújt elő, rajtuk gyűrűkkel. A vékonyka kötelet mi összetartotta köpönyegem kioldottam és felfedtem teljes valóm a halandók előtt.

"Hát most, megláttátok ki vagyok valójában, nem hagyhatom ezen tudással vissza menjetek a világba. Legyetek hát csatlósaim és segítsetek míg el nem bocsájtalak titeket. Nem akarom véretek ontani, bármi mire vágytok megkaphatjátok később."-szólítottam meg kettejüket elbizakodva miközben lehúztam egy rubint gyűrűt egyik ujjamról. Maggie kezébe adtam és ezen szavakat mondtam neki: "Ha nem akarod üres porhüvelyként végezni és erőtlenül haldokolni pár év múlva maradj velem és irányíthatod őt." Nem kellett felvennie a gyűrűt, hogy elfojtsa a benne lakozó erejét, elég volt ha csak hozzá ért és mély álomba került ő.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seth

avatar

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2018. Jan. 28.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Csüt. Márc. 08, 2018 6:15 pm

Bizarr dolgoknak lehettem a szem- és fültanúja az imént. Sakarx külseje enyhén volt csak visszataszító, ha kicsit kevesebbet iszok korábban, lehet, hogy fejvesztve menekülök vagy kidobom a taccsot. Bár ez a veszély most is fenyeget...
Nagyra nyitott szemmel bámultam, amit Maggienek mond és a gyűrűt, amit a kezébe csúsztatott. Egy árva szót sem értek. Áh, nem nagyon tetszett nekem ez az ügy. És egyébként is... én csak egy dolgot akartam, azt pedig ő nem adhatja meg nekem.
-Oké és mi van, ha nemet mondunk? -vágtam rögtön a közepébe, egy enyhén kisfiús tarkómegvakarással karöltve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Maggie

avatar

Hozzászólások száma : 18
Join date : 2018. Feb. 02.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Pént. Márc. 09, 2018 9:20 pm

Mikor levette álcáját Sakarx, ő azonnal suttogni kezdett valamit, mintha ismerné őt valahonnan. Azt mondta óvakodjak tőle és ne bízzak meg benne, mert csak a saját hatalma az ami érdekli és engem csak kihasználna. Őszintén szólva a kinézete annyira nem rémített meg, hiszen már egy csomó hasonló dologgal találkoztam életem során, hogy őszinte legyek, csak ő rémített meg. Éreztem, ahogy tombol bennem és majd szétszakítja a fejem. Mikor megkaptam a gyűrűt, akkor ő elcsitult, sőt mondhatni, hogy eltűnt. Alig éreztem a jelenlétét. Ez most jó dolog, vagy nem? Nem tudtam eldönteni, hiszen egyszerre éreztem magam felszabadultnak és elveszettnek. Ő mindig megmondta mit tegyek és így, hogy most nem segít nekem fogalmam sincs, hogy mit merjek és ne merjek tenni, mert ha egyszer ő visszatér és neki nem tetszik az, amit csinálok, akkor komoly büntetést kapok tőle. Gondolataimat Seth szakította félbe, aki ahogy látom nem igazán akar belekeveredni az itteni dolgokba. Tényleg őt még úgy meg se figyeltem, vagy nem is beszéltem vele annyit, mint Sakarxal. - Hol vagyunk? - kérdeztem meg, hiszen igazából most tisztultam meg annyira, hol fel is fogjam, hogy ez a valóság.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sakarx

avatar

Hozzászólások száma : 18
Join date : 2018. Feb. 22.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Pént. Márc. 09, 2018 11:45 pm

Kis megkönnyebbülés volt Maggie szemében megpillantani a felszabadulást, azonban egy váratlan kérdés ütött meg engem. "Óh-ho-ho, te azt nem akarod tudni feltétlenül, de elégedj meg azzal, hogy mondani könnyebb mint tenni"-fordultam hirtelen Seth felé és válaszoltam neki ingerülten. Mivel kicsit felidegesített ezzel a kérdéssel aurám sötétebb lett mint volt, üres szemgödrömből kékes gőz szállt ki egy pillanatra. Én reméltem, hogy nem lesznek ilyesmi gondjaink és megértik majd, nem akartam őket eredetileg átváltoztatni. Maggie túl értékes ahhoz, hogy egy darab mozgó hús legyen egyszerűen, Seth-ről meg még nem tudok sokat. Gondoltam magamban és kihúztam magam Seth előtt és vettem egy mély levegőt. "Ha igazán megakarnálak titeket ölni már rég végeztem volna veletek, feltételezem kicsit ijesztő, hogy egyik pillanatról a másikra egy élőholttal kezdtél el beszélgetni. Egykor én is ember voltam, pont mint ti. Bízz bennem, nem fogod megbánni."-folytattam immár nyugodt hangon.

"Most pedig ha sikerült ezt tisztázni, kellene találni pár könyvet odalent. Ha gondoljátok saját felelősségre hozhattok el ti is egyet egyet. A könyvtáros a barátom."-próbáltam viccelődni hátha megtudom törni a kicsit nehézkes légkört.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seth

avatar

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2018. Jan. 28.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Szomb. Márc. 10, 2018 2:28 pm

Maggie a gyűrű hatására teljesen megváltozott, eltűnt körülötte a sötétség. Az elméje láthatóan viszont még nem volt a helyzet magaslatán.
-A könyvtárnál. -mosolyogtam rá és mutattam a földből kikandikáló kupolára, majd Sakarx-hoz fordultam. -Mivel járna az, hogy segítünk neked?
"Bízz bennem, nem fogod megbánni." Ízlelgettem magamban a szavakat. Az ilyet általában annak mondják, akinek a dolog végén lecsapják a fejét. Nem a pénz vagy a jutalom érdekelt... csak, hogy a kaland végére is életben maradjak.
Sakarx válasza után bepattantam a kitört ablakon, egyenesen a merev kőburkolatra. Kicsit megingott a bokám, de szerencsésen érkeztem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Maggie

avatar

Hozzászólások száma : 18
Join date : 2018. Feb. 02.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Vas. Márc. 11, 2018 11:21 am

Mikor megkaptam a válaszomat, körbe tekintettem. Oh, tényleg, hiszen oda indultunk. Dörzsöltem meg a homlokomat, amikor is megláttam, hogy Seth fogja magát és bemászik a betört ablakon. - Ott kell bemennünk? - néztem Sakarxra kérdően. Majd, amikor egy nagyobb puffanást hallottam bekiáltottam az ablaknál. - Seth, jól vagy? - vártam válaszára és megpróbáltam utána mászni. Nem igazán vagyok jó az ilyenekben, de kíváncsi voltam, így minden erőmmel próbálkoztam és csak sikerült bemásznom, igaz a földre érkezés az fenékkel történt. Felkeltem és kicsit megsimogattam a fenekem. Lehet átkéne gondolnom a dolgokat. Néztem a földre.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sakarx

avatar

Hozzászólások száma : 18
Join date : 2018. Feb. 22.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Vas. Márc. 11, 2018 6:27 pm

Mind a két utazó társam eltűnt a sötétségbe miután tisztáztuk a dolgokat. Elrugaszkodtam a földtől egyenesen a lyuk felé, gyorsan száguldottam a mélységbe de a föld felett fél méterrel megálltam és levitálni kezdtem, csak ezután ereszkedtem le lassan a földre. Sötét volt, csak a kupolán átszűrődő fény keltett körülöttünk félhomályt. Igazából kicsit örültem is a sötétnek, a fény nem a kedvencem. Seth és Maggie tőlem nem messze álltak, nem láttak szinte semmit. "Oh Vanrum, ki napja vagy a sötét éjnek, ki utat mutat a sötétségben. Nyisd fel szemünk és hozz fényt utunkra mikor mi nem találunk rá!"-mormoltam el a rövid kis imát. Pár pillantással később a falakon rúna szerű írások kezdtek el kellemes világoskék fényt árasztani, pont akkorát, hogy mindent látni lehessen. Egy óriási könyvtár tárult elénk, a legfelső emeleten álltunk, alattunk még két emelet helyezkedett el, mind tele polcokkal azok pedig könyvekkel. "Nekem a legalsó szinten van egy találkozóm, amíg megszerzem amit keresek addig foglaljátok el magatokat."-fordultam Seth felé majd elindultam a terem végében épült lépcső felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seth

avatar

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2018. Jan. 28.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Vas. Márc. 11, 2018 8:37 pm

Hirtelen földet ért mellettem Maggie, bár elég szerencsétlenül. Felsegítettem a földről, majd csatlakozott hozzánk Sakarx is, a maga fennkölt módján. Ó, bár én is tudnék levitálni!
A falakon különböző alakzatok kezdtek világoskéken világítani, kicsit úgy éreztem magam mint egy szoláriumban. Eszembe juttatta a tetoválásokat a pólóm alatt... azok is hasonlóan szoktak világítani.
Sakarx hamar egyedül hagyott bennünket, én pedig Maggie-re mosolyogtam:
-Hallottad, mehetünk kutakodni. -sarkon is fordultam és sorra olvasgattam a könyvek címeit a polcokon. Bár nagyon érdekelt, hogy kivel lehet találkozója Sakarxnak, de az eddigi képességeit elnézve, jobb ha nem tudom.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Maggie

avatar

Hozzászólások száma : 18
Join date : 2018. Feb. 02.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Hétf. Márc. 12, 2018 11:56 am

Miközben a ruhámat porolgattam még, egyszer csak Sakarx is megjelent lebegve. Olyan könnyedén szállingózott, mintha csak egy buborék lett volna, bár annál barátságtalanabb, foszladozóbb és félelmetesebb volt. Valami érthetetlen verset kezdett mondogatni, amire a falakon kék jelek jelentek meg és ezzel az egész könyvtár megvilágosodott. - Azta! - néztem körül, hiszen eddig észre sem vettem, hogy milyen nagy és milyen gyönyörű is a könyvtár. Sakarx egyből el is tűnt, így hagyott minket Sethel kettesbe. Csak zavartan pillantottam a férfira, aki szintén eltűnt és magamra hagyott. Féltem egyedül, hiszen még sose voltam ennyire egyedül. Nagy volt a kísértés rajtam, hogy levegyem a gyűrűt, amit kaptam, hogy ő újra beszéljen hozzám és segítsen, de féltem őtől. Nem tudtam, hogy ezek után, hogy viselkedne. Nagy levegőt vettem és én is elkezdtem a könyvsorok között kutakodni. Amikor az egyik könyvet megemelve egy ajtó nyílt meg előttem, amely kinyílt. Az ajtó mögött sötétség honolt. Közelebb léptem a sötétség felé, amikor egy patkány szaladt el mellettem. - Seth! - kiáltottam el magam, hiszen nem tudtam mit csináljak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sakarx

avatar

Hozzászólások száma : 18
Join date : 2018. Feb. 22.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Hétf. Márc. 12, 2018 12:46 pm

Lassan leértem a legalsó szintre, lépéseim viszhangzottak. Ismét végigmentem a nagy termen mikor elértem egy állványhoz, egy régi poros könyv volt rajta. Egy egyszerű mozdulattal lesöpörtem róla a könyvet és öt rés lett látható, középen egy ovális alakú, legfelül egy háromszög, legalul egy cseppalak, jobb oldalt egy kör és baloldalt pedig egy négyzetes rés. Ismét benyúltam köpönyegem alá és egy kis erszényt vettem elő. Bal kezembe borítottam a tartalmát. Öt kő volt benne és egy üvegcse, az erszényt a földre ejtettem majd céltudatossan megragadtam a kezemben a piramis alakú karneolt és beleillesztettem a neki szánt résbe. "Phenix atyánk, szállj magasra és perzseld fel a pusztát!"-határozottan mondtam miközben ejtettem bele a lyukba a követ. Az épület összes tyertyája egyszerre gyulladt meg és borította fénybe a könyvtárat. A következő az alsó rés volt, ismét elvettem egy követ. Miközben a larimart beillesztettem ismét szavak hagyták el számat. "Tengerek anyja, oltsd el mit atyánk fellobbantott!"-mikor befejeztem ezen mondatot az als szint közepén üreslő szökőkút megzörrent és lassan erősödő vizet kezdett kibocsájtani mi egy gyönyörű vizszorvánnyá nőtte ki magát. Az ég odakint már szürkült mikor megragadtam a szögletes tigrisszemet, azt is bepattintottam helyére. "Földekben gyökerező, a megújult pusztádon nyíljon virágod!" Ismét csoda történt, lassan az elburjánzott növények a falakon belül égnek ágaskodtak és virágot bontottak hirtelen. Körbetekintettem és erőtlen arcommal enyhén elmosolyodtam, már amennyire ajkak nélkül lehet. Rászorítottam egy gyönyörű átlátszó hegyikristályra és belehelyeztem a gömb alakú nyílásba. "Szelek szárnya, repítsd messze virágaink porát!"-egy gyenge szellő billegtette meg a virágokat és lebbintette meg hajunkat. Az üvegcséből kihúztam a dugót majd a vörös folyadékot amivel tele volt az utolsó méllyedésbe öntöttem. "Istennőnk ki fentről tekint le ránk, áld meg teremtésünk és nyisd fel szemünk!"-helyeztem be közben egy ovális holdkövet a véres résbe. A szürkületben feltünt a delihold és sárgán világított be a kupolán, egyenessen a falra festett képre ahol holtak serege masírozik egy vár felé, e falrész a középső emelet végén volt. Hol a vár kapuja festve lett hirtelen egy ajtó jelent meg. Maggie felkiáltott, erre az ajtó hangos nyikorgással kinyílt és csontok ropogása rázta meg a titogzatos csöndet mit a sikoly hagyott magaután. Gyorsan az ajtó elé siettem, két alak rajzolódott ki a sötétben. Jobb oldalamon pár polccal alrébb megpillantottam Mag-et ahogy sikerült feltárnia egy másik rejtett ajtót de más elfogaltságom volt. Elméletileg úgy sincs bent semmi veszélyes. Hirtelen a terem sötétségét egy láng fedte fel, régi mesterem Obliterátor volt az, mellette főpapunkkal Vergox-xal. "Visszatértem testvéreim. Új éj gözeleghet hol úrnőnk szemét tágra kell nyitni."-fejeztem ki üdvözletem egykori társaimnak. Szótlanul nyújtóztak ki, csendjük mindennél hangosabb volt. Tudták miért vagyok itt és érezték, hogy nem vagyok egyedül, de ez nem érdekelte őket. Sok ember járt ide régen a titkos tudás vágya miatt. Vergox lassan leemelte csukjáját majd az övén lifegő könyvtartóból előhúzott egy könyvet és a kezembe nyomta. "Légy szem mi lát és hold mi utat mutat!"-fűzte hozzá. Ekkor a tüzes halott Obliterátor mint tűzlabda hasította végig a könyvtárat és egyenesen távozott a kupola törésén. Kezet fogtam Vergox-xal ki vissza ment a sötétségbe és magára csukta az ajtót. Amilyen rövid olyan lényeges találkozó volt ez. Lassan a bejárat újra festmény lett ahogy a hold világa odébb araszolt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seth

avatar

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2018. Jan. 28.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Yesterday at 9:55 am

A könyveket sokkal hamarabb meguntam, mint az várható volt. "Elátkozott könyvtár", "titkos rend", blabla. Semmi igazán érdekes. Volt egy apró könyv a skizofréniáról, amit gondoltam poénból Maggie kezébe nyomok, de amikor visszamentem a hosszú folyosóra, hűlt helye sem volt. Itt már kezdtem kissé aggódni.
-Maggie? -suttogtam, hátha az egyik könyvespolc mögött nézelődik. Semmi válasz.
-Seth! -a hang elég messziről jött. Vagy csak nagyon halkan szólított, nem tudom. Mindenesetre hamar megtaláltam, egy sötét vájat előtt ácsorgott. Óvatosan megfogtam a vállát és megfordítottam, háttal az ajtónak.
-Gyere... szerintem ideje eltűnnünk innen. -bár hajtott a kíváncsiság, hogy mit rejthetett a sötétség, mégsem ma szándékoztam meghalni.
Hirtelen egy hatalmas tűzgolyó száguldott el felettünk, egyenesen ki a kupolán. Éreztem, ahogy Maggie kicsit összerezzen, mert rajta felejtettem a kezeimet. Sűrű bocsánatkérések közepette levettem róla és határozottan elindultam a kijárat felé. A szemem sarkából láttam, hogy Maggie még mindig ott áll, úgyhogy elmosolyodva biccentettem:
-Gyereeee.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sponsored content
TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   

Vissza az elejére Go down
 
Földalatti könyvtár
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Konoha könyvtára
» Egy kisebb történelmi könyvtár
» [Játékos küldetés] - A földalatti boszorkány
» A Könyvtár
» Brooklyn Közkönyvtár

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Bannoltak Szerepjátéka :: Játéktér :: Helyszínek :: Vidék-
Ugrás: