Száműzött vagy? Kitaszított az élet? Még az anyád sem szeret, nem, hogy az adminok? Fogjunk össze és játsszunk együtt!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Földalatti könyvtár

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Nilela
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 68
Join date : 2018. Jan. 27.

TémanyitásTárgy: Földalatti könyvtár   Vas. Jan. 28, 2018 4:42 pm

First topic message reminder :


Több száz évvel ezelőtt egy titkos szerzetesrend tagjai építtettek egy kis könyvtárat, titkos vallásuk könyvei rejtekhelyeként. A szertartásokon először állatokat, majd embereket áldoztak fel felsőbb hatalmaknak. Az Istenek azonban megharagudtak rájuk, a Pokolba taszították a szerzetesrend tagjait, a könyvtárat pedig elsüllyesztették a föld alá: csak a kupolájának egy része van a felszínen. Ma, hogyha arra járnál, csak egy üres könyvtárat találnál, tele szentségtelen könyvekkel, melyeket már belepett a sűrű növényzet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

SzerzőÜzenet
Seth

avatar

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2018. Jan. 28.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Hétf. Ápr. 02, 2018 7:48 pm

-Minden rendben lesz Maggie. -szorítottam meg a lány kezét. -De ne vedd le a gyűrűt. Érted?
Megvártam amíg reagál valamit, majd a motyogó Sakarx felé fordultam. Egyre furább ez az egész helyzet. Nem vagyok annyira naiv, hogy azt gondoljam, elfelejtette az előbbi kis mutatványomat. Minden tőlem telhetőt meg kell tennem, hogy titokban tartsam az erőmet. Csak így védhetem meg magam.
-Megszerezted azt, amiért jöttünk? -megvakartam a tarkómat. Rosszabb helyen is aludtam már. -Nos... egy éjszakába nem halunk bele, azt hiszem. Főleg, ha még ilyen ínyencségeket is megkóstolhatok.
Összedörzsöltem a kezem, mint aki épp megnyerte a fődíjat, majd megvártam amíg Maggie is összeszedi magát és elindultam Sakarx után.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Maggie

avatar

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2018. Feb. 02.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Csüt. Ápr. 05, 2018 5:14 pm

Még mindig nem igazán tértem magamhoz, de Sakarx és Seth bíztatására nyugalomba maradtam. Mikor meghallottam, hogy a könyvtárban akarjuk tölteni az éjszakát, elhúztam a számat, de nem szóltam. Óvatosan feltápászkodtam és onnan figyeltem a jelenlegi társaimat. Aztán korogni kezdett a gyomrom. Felsóhajtottam. - Azt hiszem éhes vagyok!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sakarx

avatar

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2018. Feb. 22.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Vas. Ápr. 08, 2018 4:21 pm

Első alkalom volt mikor Maggie kimondta mit gondol vagy érez. Mivel nálam semmi ehető nem volt így nem igazán tudtam vele mit kezdeni. "Majd valahogy megoldjuk."-szóltam hátra miközben mentem tovább lefele a lépcsőn. Nem igazán figyeltem arra amit a hátam mögött beszélgettek. Egy idő után csöndben haladtunk tovább a könyvekkel teli folyosókon és omladozó lépcsőkön. Öt-tíz perc sétálás után megérkeztünk egy korhadt, roskadozóm, vasveretes ajtóhoz. Rámarkoltam a kilincsre majd benyitottam a folyosóra. Áporodott penész szag ömlött ki a sötétségből. A folyosóról ahonnan jöttünk leakasztottam egy fáklyát majd az ajtó után a földhöz érintettem. A fal mellett egy kis csatornában végig meggyulladt az erre szánt olaj. Pár pillanat elteltével a falak mellett lobogó tűz megvilágította az újabb folyosót. A földön pár patkány éppen egy elhullott társuk testéből lakmározott, a falakon mindenféle csúszómászó rohangált. Folytattam az utunkat majd az első ajtónál ami jobbra nyílt megint benyitottam. Mag és Seth felsorakoztak mögöttem és onnan lestek be a félhomályba. Két ágy volt a szobában, azok lábánál egy-egy láda és mellettük ugyan így éjjeli szekrények. Beléptem a szobába, ekkor feltárult előttünk, hogy az ágyakban vannak akik fekszenek. "Egykor ők a tanítványaim voltak. Utolsó parancsom az volt nekik, hogy várják meg míg visszatérek."-közben odaléptem a baloldalihoz. "Gyermekem, megtettél mindent mit tudtál, így hát én is megteszek."-lapoztam fel a könyvemet a hulla felett. Furcsa írásnak tűnő jeleket véstem csontjába és magamból egy húsdarabot koponyájára helyeztem. Ugyan ezt megtettem a másikkal is, miután végeztem felemelkedtem és mormogtam pár mondatot miközben könyvemet meredten néztem. "Keljetek ki bölcsőtökből véreim!"-fejeztem be egy hangosabb mondattal az igét. A belőlem származó darabokból a benne lapuló élősködők kimásztak majd mint a kígyók, tekergő nyúlványok kezdték el ellepni a testeket. Üres szemgödrükben egy új szem nyílt fel majd ajkaik is újra meglátszódtak. Arcaik helyreálltak és mint ha pókhálót szőttek volna fejükre úgy nőtt ki hajuk. Lassan visszanyerték teljes húsvér testük. Mozdulatlan testek voltak míg egy kék villanás nem volt kivehető szemükben. Egy hirtelen levegővételt vettek mind ketten.
Az ágyakból egy-egy lány kelt ki gótikus öltözetben. Egyiküknek haja tűzvörösen lobogott és tele volt vájatokkal a bőre, mint ha tetoválások lennének tinta nélkül, a másik haja sötétebb volt mint egy felhős éjszaka. "Legyetek hát üdvözölve újra köztünk, Tihiweal és Uhivia."-üdvözöltem a két tízen pár évesnek tűnő lányt. Tihiweal a tüzes hajú lány hirtelen átölelte derekam míg Uhivia közelebb lépett. "Lányok, itt az ideje feltámasztani a könyvtárat. Kérlek titeket hozzatok valami ételt a társaimnak és egy üveg bort a raktárból. Utána jegyezzétek fel hol vannak halott szolgálók és tanítványok, a jegyzetet reggelig várom."-borzoltam meg mindkettejük haját. A tanítványaim lelkesen kimentek a szobából egy szót se szólva. "Helyezzétek magatokat kényelembe amíg megérkezik a vacsora."-kezdtem el az ajtó felé sétálni közben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seth

avatar

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2018. Jan. 28.

TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   Kedd Ápr. 10, 2018 7:04 pm

-Biztosan találunk valamit enni. -biztattam Maggie-t, de azért Sakarx felé fordultam megerősítésért. -Ugye?!
Egy ideig csendben haladtunk, Sakarx magába volt roskadva, vagy nem tudom, Maggie pedig érthetően nem akart szólni egy szót sem. Nagyon frusztrált a csend, de nem jutott eszembe semmi értelmes, úgyhogy csak nagyokat sóhajtoztam.
Nem is tudom mennyi idő múlva elértük a pokol ajtaját, vagy legalábbis úgy nézett ki. A belülről jövő szag is hasonlított hozzá. Amikor Sakarx kinyitotta, szinte bekönnyezett a szemem a dohos penész szagtól. Én nem vagyok finnyás, de a falakat beborító csúszómászók, patkányok és egyéb dolgok miatt, amiket inkább nem akartam észrevenni, kezdtem magamat rosszul érezni.
Kavargó gyomorral néztem végig a kriptabeli szertartást, nagyon összpontosítanom kellett, hogy ne dobjam ki a taccsot. A föld alatt lenni pár hullával... csodálatos. Felvont szemöldökkel néztem, ahogy a hullákból újra eleven emberek lettek és minden szó nélkül teljesítették Sakarx kívánságait.
-Na de most komolyan... neked ez a ... őőő... munkád? -néztem értetlenül és közben, bár szerettem volna leülni, valahogy nem kívánkoztam a hullaágyra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Földalatti könyvtár   

Vissza az elejére Go down
 
Földalatti könyvtár
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Konoha könyvtára
» Egy kisebb történelmi könyvtár
» [Játékos küldetés] - A földalatti boszorkány
» A Könyvtár
» Brooklyn Közkönyvtár

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Bannoltak Szerepjátéka :: Játéktér :: Helyszínek :: Vidék-
Ugrás: