Rejtélyes Jósda

Go down

Rejtélyes Jósda

Témanyitás by Nilela on Hétf. Márc. 19, 2018 5:21 pm


A Rejtélyes Jósda egy barlangból lett kialakítva a Sziget oldalán. Az a különlegessége, hogy sosincs állandó jós/jósnő a helyszínen. Vándor jósok látják vendégül az ide tévedőket és ha szerencséd van, épp találsz itt valakit, aki elláthat jó tanácsokkal. Ha nincs, akkor a helyet zárva találod, a barlang ajtajai pedig csukva lesznek.
avatar
Nilela
Admin

Hozzászólások száma : 73
Join date : 2018. Jan. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rejtélyes Jósda

Témanyitás by Sophia on Hétf. Ápr. 02, 2018 8:51 pm

A barlang egy nagyon idegen és őszintén szólva ijesztő helyiségbe torkollott, asztalokkal, székekkel, könyvekkel és régi pergamenekkel, varázsitalokkal és kristályokkal, amelyek a barlang sajátosságai voltak, elő-előbújtak a falból. Rendkívül erős és fűszeres illat terjengett, éppen hogy elviselhető.
 A jósnő egy magas volt velünk, hosszú sötét haja volt és megnyerő mosolya.  Nem mutatkozott be, de mi se, mivel egy érdekes fordulattal kezdte a beszélgetést.
 - Nem vagy bizonytalan, mert tudod mit akarsz tudni ahhoz hogy megszerezd amit akarsz. Nem is értem, miért vagy itt - Nem nézett egyikünkre sem, úgyhogy nem tudtam, kihez beszél. Brielle-re néztem, és rájöttem, hogy ő sem.
 - Tessék? - kérdeztünk vissza. 
 - Miért vagytok itt? Tudjátok, hova akartok menni és mit, bocsánat, kit kerestek. Miért jöttetek el? Kell a megerősítés, hogy jól cselekszel? - Rám nézett, sőt a tekintetével fogva tartott.
 - Nem. Nézze...
 - Ne magázz, egyidősek vagyunk. - rivallt rám.
 Ha tudja, mennyi idős vagyok, hogy-hogy nem tudja, miért jöttem? - gondoltam.
  - Bocsánat, Mis... - A keresztnevét vártam, de látszólag nem akarta megmondani, úgyhogy folytattam. - ..keresek egy házat, amit.. álmomban láttam. Valakit láttam, kijönni a házból, és tudni akarom, hol a ház. 
 - Ennyi? Erre vagy kíváncsi? - dőlt hátra karfás székében, és valamit bogarászott maga mellett a földön.
 - Igen. - feleltem, és nem mutattam, hogy kezdtem kételkedni a jósnő tehetségében. - Megpróbáljam leírni a házat? - kérdeztem, mikor felemelt egy szütyőt, és az asztalra tette.
 - Ne. Csak add a kezed! 
 Odanyújtotta a kis zsákot, én pedig kivettem belőle egy kis csontot. Megrémültem tőle, de a nő azt mondta, pakoljam ki az egészet. Amikor végre végeztem, a gyomrom felfordult a csontok érintésétől, és Brielle sem nézte fapofával.
 - Messze van innen - mondja a jósnő a csontok felett elsuhintott kézzel. - , de nem túl messze. Viszont a tengeren túl, ahonnan jöttél. Közel ahhoz, ahonnan jöttél. Hatalmas mező közepén, ami mellett kis ösvény fut. A Vidéken. Amint leszálltatok a vonatról, kelet felé kell indulnotok, amíg meg nem látod a házat. Egy rozoga táblát látsz majd furcsa, üdvözlő felirattal.
 Amíg mondta, a szívem ki akart szakadni a helyéről az örömtől.
 - Köszönjük - mosolyogtam finoman. - Mivel tartozom? 
 - El kéne mondanod ott egy hálaimát - mutat egy folyosóra, aminek a végén függöny választotta el egy füstölős szentély szerűségtől. - Aztán kívánj a kis kúttól, majd dobj néhány aranyat az urnába kifelé jövet. - Annyira határozottan és magabiztosan mondta, hogy elindultam a folyosón, és csak azt hallottam, ahogy a nő beszél Brielle-hez, de nem hallottam, mit. Arra gondoltam, vajon neki is jósol-e valamit.
avatar
Sophia

Hozzászólások száma : 75
Join date : 2018. Jan. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rejtélyes Jósda

Témanyitás by Brielle on Csüt. Ápr. 05, 2018 10:40 am

A barlangba lépve rögtön arcon csapott az erős füstölő és kitudja még minek az illata. Kellett pár perc, hogy hozzászokjon az orrom. A jósnő egy magas, kicsit erősebb csontozatú nő volt, olyan önbizalommal az arcán, amilyet én még nem láttam. Mintha sokkal tisztábban látná a helyzetünket, mint mi magunk. Sophieval nagyon jól elcseverészett, én meg addig szemügyre vettem a kis üvegcsében úszkáló dolgokat. Egy-egy ujj, végtagok.. undi.
Közben a jósnő csontokat pakoltatott Sophieval, ami szintén nem az egyik legkellemesebb látvány volt amihez életemben volt szerencsém. Láttam az arcán, hogy neki sem leányálom. De legalább hamar megtudtuk, hogy hol a ház, amit keresünk. Én is Sophie után akartam indulni, gondolván, hogy itt már végeztünk, de a jósnő le sem vette rólam a szemét. Viszonoztam a pillantást.
-Brielle. -mondta csilingelőn.
-Igen, ez a nevem. -válaszoltam, a "mondjon valami újat" kifejezéssel az arcomon.
-Nem csak a Tiéd. -szélesebbre húzódott a mosolya. Tudom mire céloz. Illetve kire.
Csendben maradtam. Cikáztak a gondolataim a barlang falai között.
-Fel fog ébredni az Apám? -bukott ki belőlem.
-Az csak rajta múlik. -felelte miközben leült egy hatalmas, ködös gömb elé. Hogy nem vettem észre eddig ezt a bazi nagy gömböt?!
-Más is nyomja a lelkedet? -kérdezte, a kezeivel a gömb felett körözött.
-Öhm... nem. -hazudtam. -Köszönjük a segítséget.
Elindultam szapora léptekkel Sophie után, aki már a függöny előtt várt.
-Mondott Neked is valamit? -kérdezte kíváncsi tekintettel.
-Áh, semmit. -sóhajtottam és alig vártam, hogy mihamarabb kijussunk innen, a szabad levegőre.
(Zárva)
avatar
Brielle

Hozzászólások száma : 136
Join date : 2018. Jan. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rejtélyes Jósda

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.